NS-Wandeling Veluwezoom

Vandaag mijn eerste NS wandeling gelopen, deze wandelingen gaan over het algemeen van het ene station naar het andere station. De NS-wandeling Veluwezoom gaat van station Dieren via de Posbank naar Station Velp. Met de trein kom ik het in bewolkte en koude Dieren aan. Het zou droog blijven deze dag maar helemaal geloven doe ik dit nog niet.

Via een paar straten in een woonwijk loop ik al vrij snel Dieren uit en sta ik eigenlijk aan het begin van de Koningslaan, een weg die van het vroegere Hof te Dieren naar Ede liep. Na een kilometer loop ik via een klaphekje ook echt het natuurgebied Veluwezoom binnen. Zoals verwacht is de eerste deel van de route alleen maar berg opwaarts en ik begin om richting de Carolina berg te lopen.

De Carolinaberg is een knooppunt van in totaal 14 kaarsrechte lanen. Na de Carolinaberg gaat het pad verder bergopwaarts richting de Prins Willemberg en na enkele omzwervingen kom ik aan bij de Carolina Hoeve. Inmiddels is het gestopt met zachtjes regenen en regent het nu hard. Ik loop langs de Carolina Hoeve en loop aan de andere zijde van het veld, door het klaphekje, de Koningslaan op. De Koningslaan is vanaf dit punt een lange recht weg voorzien van een dubbele rij beukenbomen die helemaal doorloopt tot de Onzalige Bossen. Op het einde wijk ik even van de route af omdat ik een open veld heb gezien met een wildhut.

Onderweg er naar toe kom ik echter een medewerker van Natuur-monumenten tegen die met onderhoud aan de paden bezig is en hij vertelt mij dat ik daar niet zonder begeleiding naar toe mag. Ik vervolg mijn weg en kom na enkele kilometers uit bij het Paviljoen op de Posbank. Na even iets gegeten te hebben bij het Paviljoen, loop ik van daaruit over de heide langzaam naar beneden.

Op het einde ga ik vervolgens rechts een ruiterpad op met mul zand, om na een halve kilometer redelijk steil omhoog te gaan over een soort natuurlijk trap richting de parkeer-plaats aan de Snippendaalse weg. Ondertussen heb je een geweldig uitzicht over de heidevelden op de Posbank.

 

Vanaf de parkeerplaats gaat de route grotendeels alleen nog maar naar beneden over het landgoed Beekhuizen. Ik passeer de sprengen waar de Beekhuizensebeek ontspringt. Onderweg meandert de Beekhuizensebeek zich door het landschap. Ik kom ook langs een nieuw te bouwen hotel op de plek waar het oude afgebrande Hotel Beekhuizen heeft gestaan.

Langs een grote vijver loop ik langzamerhand ook meer en meer richting de bewoonde kom van Velp. Na enkele straten door Velp te hebben gelopen eindigt de route op station Velp. Inmiddels is het ook al donker aan het worden en wacht ik geduldig weer op de boemel die mij richting Deventer zal brengen.

NS-Wandeling Veluwezoom

De route is ook weer te downloaden op de Garmin Connect website.

Geplaatst vanuit Dieren, Gelderland, The Netherlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *