Trage Tocht Beekvliet

Omdat ik op het einde van de dag in Borculo moet zijn heb ik mij voorgenomen om vandaag de Trage Tocht Beekvliet te gaan lopen. Zonder auto deze keer, dus vanaf Deventer heb ik lijn 56 genomen die mij naar het beginpunt bij de Halte De Prikke brengt. Ben je met de auto dan ga je bij deze halte richting het Galgeveld om bij het Galgekamp de auto te parkeren.

Vanaf de bushalte loop ik eerst over een smal bospaadje in de richting van een paar boerderijen en blijf de weg naar links volgen. Verderop slingert deze weg naar rechts en loop ik in de richting van de Berkel. Langs een hekje slingert het pad zich in de richting van  een oude arm van de Slinge om uiteindelijk bij een brug uit te komen waar ik de Slinge over steek. De weg vervolgt zich langs landerijen en bospercelen tot ik weer de weg Barchem – Borculo (N821) oversteek. Na weer een stuk door het coulissen landschap te hebben gelopen kom ik uit bij een natuurgebied in wording.

De Google maps foto’s zijn misleidend want van het oorspronkelijke weiland is niet meer over. Alles is afgegraven tot het punt dat er alleen nog schrale grond over is. Op het einde van het pad kom ik op de Maandagsdijk uit waar ik naar links ga. In de bocht naar rechts ga ik rechtdoor, een smal paadje tussen twee hoger gelegen akkers door. Het pad is bijna helemaal dicht gegroeid.

Op het einde loop ik eerst nog verkeerd in de richting van een mooie boerderij met twee hooibergen. Ik keer om en loop in de richting van de Lebbenbruggedijk. Deze weg blijf ik volgen, ik passeer daarbij de Slinge en het Museum de Lebbenbrugge en loop door tot de parkeerplaats Galgenkamp. Ik besluit om even van de route af te gaan en een klein achtje over het Galgenveld te maken. Net zoals in andere natuurgebieden zie je hier dat ze het pad kunstmatig hoger hebben gemaakt. Na het achtje loop ik weer in richting van de bushalte.

Omdat ik nog in Borculo moest zijn loop ik wederom over het smalle bospaadje in de richting van de boerderij. Daar ga ik echter rechtsaf, de Heure op, om dan bij een fietspad linksaf te slaan in de richting van de stuw. Daar loop ik vervolgens tussen de nieuwe en oude Berkel in richting een woonwijk. Deze blijf ik volgen tot ik Graaf Wichman straat waar mijn eindbestemming ligt.

Route Trage Tocht Beekvliet:

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Trage Tocht Beekvlient

 

Deze route is ook te downloaden van de Garmin Connect website