Trage Tocht De Zilk

Op een frisse zondagmiddag hebben wij de Trage Tocht De Zilk gelopen. Ik wilde altijd al eens in de Amsterdamse Waterleidingduinen gaan wandelen en deze route gaat daar voor een groot deel doorheen. Wat al snel opvalt is de grote hoeveelheid herten die je hier aantreft.

Deze herten tref je alleen aan in het eerste en laatste deel van de route. Zodra de omgeving zanderiger wordt richting de kust neemt het aantal herten al snel af, er is immer weinig te eten voor ze en de continue blootstelling aan de elementen maakt het minder aantrekkelijk voor ze.

We lopen langs het zweefvliegveld en de Langevelderberg in de richting van de Langevelderslag, waar we omhoog lopen in de richting van de strandtenten. Op dat moment begint het net lichtjes te regenen dus het was een perfect moment om even te pauzeren.

Na de regen lopen we door de duinpannen richting het noorden. We lopen met een boog om de Haasvelderduinen richting het oosten, waar we een van de eerste kanalen tegenkomen, het Van Limburg – Stirum Kanaal. We lopen vervolgens een heel stuk afwisselend links en rechts van de diverse kanalen. Vooral bij het laatste kanaal is goed te zien wat de reinigende kracht is van de duinen, wat een mooi helder water!

Route Trage Tocht De Zilk:

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Description

Trage Tocht Beekvlient

 

Deze route is ook te downloaden van de Garmin Connect website.